Personal Coaching: haal eruit wat erin zitJe doet je werk met veel plezier, maar haal je er wel dátgene uit wat je zou willen? Zit je de laatste tijd in een neerwaartse spiraal? Je wilt realistisch reïntegreren? Vastzitten in een functie ‘boven je macht?’ Hik je aan tegen de aankomende reorganisatie? Je wilt méér uit het leven halen? Je stress of ambities worden je de baas?

Er zijn van die momenten waarop mensen vastlopen. Vaak heeft dat niet zo zeer te maken met het ontbreken van mogelijkheden of talenten, maar doordat je deze capaciteiten op de een of andere manier niet kunt benutten. Er zit iets in de weg. Dit kan een externe belemmering zijn (iets op het werk of thuis) maar de belemmering kan ook ‘van binnen’ zitten. Je komt niet tot je recht en kansen gaan verloren.

Onderzoek wat er aan de hand is

Veel mensen gaan ervan uit dat beslissingen op het werk of in het persoonlijk leven louter rationeel tot stand komen. Veel vaker spelen irrationele processen een rol. Dan zit er iets anders achter. Door deze onbewuste processen te verhelderen, vergroot je je zelfinzicht en bewustwording, inzicht in anderen en in de systemen binnen de organisatie. Leren over jezelf kan confronterend zijn maar kan ook inspireren, groei mogelijk maken en ruimte scheppen voor andere keuzes.

Investeer in jezelf

Wanneer je meer kwaliteiten wil vrijmaken of wilt ontwikkelen kun je gebruik maken van de individuele begeleiding die je persoonlijke coach je biedt. Zo kun je je kwaliteiten inzetten voor zelfgestelde doelen en wensen. Natuurlijk wordt in deskundig overleg bepaald wat je wensen en doelen precies zijn. Je werkt je barrières effectief weg en ontwikkelt nieuwe vaardigheden. Gaandeweg het coaching-traject merk je dat de investering in jezelf vruchten afwerpt. Je krijgt weer plezier in het werk en je persoonlijk leven. Je kunt verrast zijn hoe aanstekelijk je persoonlijke verandering doorwerkt in je omgeving. Ontdek waartoe je in staat bent!