Herinneringen aan vroeger.

Met het stijgen der jaren komen oude gevoelens en herinneringen wat meer op.  Bij mooie en goede herinneringen is dat fijn. Maar er kunnen ook  nare herinneringen (die je mogelijk je hele leven goed hebt kunnen wegstoppen) weer naar boven komen.

In de jaren ’50 bestond er een andere kijk op seksueel geweld, misbruik en incest. Als je destijds misbruikt was, dan vond men dat je daar waarschijnlijk zelf aanleiding toe had gegeven. In ieder geval wist je heel goed dat je je mond moest houden en wanneer je ‘m opentrok dat je heel kwetsbaar was.

Je hoeft er niet over te (blijven) zwijgen. Het is nooit te laat voor traumabehandeling, want stel je voor dat je nog 10 of 15 gezonde jaren voor je kunt hebben? En dat je die jaren dan niet met angsten of depressie hoeft rond te lopen? Bel gerust eens op voor informatie over de mogelijkheden voor jouw specifieke situatie.

Een aardig interview hierover kun je lezen in het julinummer (2018) van de nieuwsbrief van Steunpunt Seksueel Geweld, door op de foto te klikken, of de volgende link te volgen : ouderen met een misbruikverleden