Even voorstellen

Lucia Rademaker

Mijn  naam is Lucia  Rademaker  (1954). Ik ben  hypnotherapeut, ECP-houder (ECP =  European Certificate of Psychotherapy),  NLP-practitioner, integratief kindertherapeut, relatietherapeut en seksuoloog.

Inmiddels heb ik meer dan 30 jaar ervaring in de hulpverlening,  en ben gespecialiseerd in traumabehandeling (ook EMDR). Naast individuele consulten in  mijn praktijk in Purmerend verzorg ik therapeutentrainingen en cursussen op het  gebied van psycho- en hypnotherapie, kindertherapie, seksualiteit en seksueel  misbruik. Dit deed ik onder meer bij BGL & Partners in Hoofddorp. Als docent ben ik 12  jaar verbonden geweest aan de Academie voor Psychotherapie waar ik ook enkele  organisatorische functies vervulde. Tevens 12 jaar extern vertrouwenspersoon geweest van de Van Kampen Groep te Hoorn, voor wie ik inmiddels 25 jaar coaching van werknemers verzorg. Je kunt bij mij op de praktijklocatie terecht voor leertherapie, supervisie en coaching.

 

Therapeutische eigenschappen

Mijn therapeutische eigenschappen zijn  ondermeer invoelend vermogen, respect voor de ander, een grote rugzak met  ervaring, niet oordelend, openheid en humor. Dat laatste kan soms helpen om te  relativeren, zonder overigens te bagatelliseren.

Openheid zorgt ervoor dat ik iedereen  accepteer zoals hij/zij is en niet oordeel. Ik vind niets gek of raar. Met name  over seksueel misbruik kunnen mensen gevoelens van schuld of schaamte hebben.  Daar kunnen we samen aan werken, niets menselijks is mij vreemd. Wat je ook  vertelt. Ik stem af op jouw karakter en persoon, jouw persoonlijke  omstandigheden en behoeften. Daarbij kan ik confronterend zijn als het nodig  is.

Werkwijze

Ik werk integratief, dat betekent dat verschillende therapievormen door elkaar kunnen worden toegepast. Binnen één sessie kan bijvoorbeeld een interventie uit de gedragstherapie gevolgd worden door een interventie uit de hypnotherapie, om vervolgens een lichaamsgerichte oefening te doen. De keuze wordt niet bepaald door mijn voorkeur voor een bepaalde therapiestroming, maar door wat ik denk wat aansluit bij de behoefte van jou als cliënt. Uiteraard in overleg: in het geval dat iets niet bevalt of wanneer je iets anders wilt stel ik het op prijs dat je dat ook vertelt. Het is van groot belang dat je je prettig bij je therapeut voelt.  We hebben verschillende therapieruimtes in het pand: twee voor volwassenen en een voor kinderen. In de kinderpraktijkruimte zitten we tussen de poppen, knuffels, spelletjes, afweermateriaal (b.v. boksbal) en ander speelgoed. Je kunt zelf kiezen welke ruimte je voorkeur heeft.