Kindertherapie: Informatie voor kinderen 4-12 jaar

Als je hulp nodig hebt, omdat je ergens last van hebt, en je wilt je probleem oplossen, dan kun je in therapie.
Dat betekent dat je bij mij kunt komen spelen, “wakker dromen”, of naar een helpsprookje kunt luisteren.
Je kunt ook hier ook leren op onderzoekstocht te gaan in je binnenwereld (dat is je denkwereld en je voelwereld).
We kunnen ook gewoon praten en dan vertel je wat je dwars zit.

Waar heb jij nou last van?

…nare gevoelens? van een schuldgevoel, of dat je je schaamt? dat je verdrietig bent, of boos? Van je eenzaam voelen of heimwee. Of van een gevoel dat er niet uit kan?

Kindertherapie: Informatie voor kinderen 4-12 jaar…ellendige gedachtes?dat je niet goed kunt leren. Of dat je niet blij mag zijn, of dat je niet weet wat je wilt of er van vindt.
…onhandig gedrag? dat je niet weet hoe je vrienden kunt maken. Of dat je niet zo goed het verschil kent tussen pesten en plagen. Of dat je niks durft te vertellen of te vragen? en daarom snel boos wordt en steeds ruzie krijgt, of juist andersom: je wordt gepest en je zou wel eens iemand héél hard willen slaan, maar je durft niet.

…dat je bang bent voor de tandarts, de dokter, de zwemles, een spreekbeurt, om een prik te krijgen, om alleen naar school te lopen, of om nog iets anders?

…iets wat je niet wilt doen, maar toch niet mee op kunt houden. Bijvoorbeeld dat je zoveel duimt dat je tanden er scheef van gaan staan?

Kindertherapie: Informatie voor kinderen 4-12 jaar…allerlei andere nare dingen: dat je last hebt van bedplassen of niet durven slapen. Dat je bang bent in het donker. Of dat je last hebt van nachtmerries of nog iets anders?

En dat wil je veranderen?

Wil je iets doen aan dat nare waar je last van hebt? Of is het nare meer iets waar je papa/mama,last van hebben? Of je broertje/zusje, of nog iemand anders? Als je iets wilt doen en je ouders het goed vinden dat je komt ….…wat gebeurt er dan? De eerste keer komen je ouders naar mij toe om te vertellen wat zij denken dat er aan de hand is. En de tweede keer kom jij, dan gaan mama of papa een uurtje iets voor zichzelf doen, terwijl jij en ik met elkaar praten en spelen. Dan kun jij vertellen wat er aan de hand is, als je dat wilt. En na een uur komt papa of mama je dan weer ophalen. Zo gaat dat een tijdje door en dan komen papa en mama weer samen om met mij te praten over hoe het gaat. Natuurlijk spreek ik met jou af wat ik ze wel of niet over jou mag vertellen. Alles wat je zegt is namelijk privé! Meestal praat ik met je ouders over hoe ze jou ook kunnen helpen, want soms weten ze dat nog niet.

 

Let op: vanaf 01-01-2018 worden uitsluitend kinderen vanaf11 jaar in behandeling genomen.