Rolverdeling

De rol van personal coach lijkt wel wat op die van een sportcoach, maar dan op het persoonlijk vlak. Met inachtneming van je potentieel (de sterke maar ook de zwakke kanten) fungeert een personal coach als sparringpartner, houdt je een spiegel voor, luistert, observeert, confronteert en motiveert. Een professional die je helpt doelen te stellen en die met je samenwerkt om al je talenten in te zetten bij het bereiken daarvan. Jouw eigen actieve betrokkenheid en deelname zijn daarbij van wezenlijk belang. Samen gaan we doelgericht aan de slag om je persoonlijk leven of je carrière te optimaliseren.

Aanpak

Personal Coaching: hoe gaan we aan de slagAls personal coach staan mij velerlei instrumenten, werkwijzen en methodes ter beschikking. Ik werk echter niet met strakke standaard-stappenplannen, tenslotte is coaching geen invuloefening, maar maatwerk. Daarbij houden we rekening met jou, je persoonlijkheid, in jouw omstandigheden, jouw innerlijke mogelijkheden en de mogelijkheden binnen jouw (werk- en privé-)omgeving. Vanzelfsprekend wil je graag dat het ‘klikt’ tussen jou en je coach. Maak dan eerst een afspraak voor een oriënterend gesprek om vast te stellen òf en hoe we met elkaar in zee gaan.

Extra mogelijkheden

Naast de coaching mogelijkheden kun je gebruik maken van mijn jarenlange ervaring als therapeut. Zo kunnen coaching en therapie elkaar aanvullen en waar nodig vloeiend in elkaar overgaan. Wanneer je bijvoorbeeld last hebt van dieperliggende klachten die ten grondslag liggen aan je belemmeringen in het werk, kunnen effectieve kortdurende therapeutische interventies worden ingezet. Het werken met het onbewuste biedt nóg een extra mogelijkheid om tot de kern van de vraagstelling te komen. Door het omzeilen van bewuste denkkaders met behulp van hypnose komen ook je onbewuste mogelijkheden beschikbaar.