luciab2Mijn naam is Lucia Rademaker(1954). Ik ben hypnotherapeut,  NLP-practitioner, ECP-houder (ECP = Europees Certificaat Psychotherapie), kindertherapeut en seksuoloog.

Inmiddels heb ik meer dan 25 jaar ervaring, ook in de behandeling van mannen en vrouwen die seksueel misbruikt zijn. Vaak wordt daarbij de hypnotherapie gebruikt. Naast individuele consulten in mijn praktijk in Purmerend verzorg ik therapeutentrainingen en cursussen op het gebied van psycho- en hypnotherapie, kindertherapie, seksualiteit en seksueel misbruik. Ook voor leertherapie, supervisie en coaching kun je bij mij terecht.

Mijn therapeutische eigenschappen zijn onder meer invoelend vermogen, respect voor de ander, een grote rugzak met ervaring, niet oordelend, openheid en humor. Dat laatste kan soms helpen om te relativeren, zonder overigens te bagatelliseren.

Openheid zorgt ervoor dat ik iedereen accepteer zoals hij/zij is en niet oordeel. Ik vind niets gek of raar. Met name over seksueel misbruik kunnen mensen gevoelens van schuld of schaamte hebben. Daar kunnen we samen aan werken, niets menselijks is mij vreemd. Wat je ook vertelt. Ik stem af op jouw karakter en persoon, jouw persoonlijke omstandigheden en behoeften. Daarbij kan ik confronterend zijn als het nodig is.

Door op de volgende link te klikken kunt u over een onderzoek lezen wat ik recent heb gedaan Schoppenvrouw aangekaart – de vrouwelijke dader van seksueel misbruik en haar slachtoffer(s). Lucia Rademaker (2014)

Ik werk integratief, dat betekent dat verschillende therapievormen door elkaar kunnen worden toegepast. Binnen één sessie kan bijvoorbeeld een interventie uit de gedragstherapie gevolgd worden door een interventie uit de hypnotherapie, om vervolgens een lichaamsgerichte oefening te doen. De keuze wordt niet bepaald door mijn voorkeur voor een bepaalde therapiestroming, maar door wat ik denk wat aansluit bij de behoefte van jou als cliënt. Uiteraard in overleg: in het geval dat iets niet bevalt of wanneer je iets anders wilt stel ik het op prijs dat je dat ook vertelt. Het is van groot belang dat je je prettig bij je therapeut voelt.